'Nieuwe Yaya Touré' maakt indruk bij Anderlecht: Plaats afdwingen

'Nieuwe Yaya Touré' maakt indruk bij Anderlecht: "Plaats afdwingen"

22-07-2016 19:04

RSC Anderlecht zich met Sofiane Hanni, Dennis Appiah, Sébastian De Maio en Alexandru Chipciu al stevig versterkt en de Brusselse club lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. Dé revelatie van de voorbereiding is echter youngster Idrissa Doumbia.

De Ivoriaan arriveerde in maart van vorig jaar al in Brussel voor een stage bij de club. Hij kon iedereen overtuigen van zijn kwaliteiten, maar mocht nog geen profcontract tekenen, omdat hij op dat moment geen achttien jaar oud was. Dat is nu wel het geval en de middenvelder werd meteen in de a-kern gedropt. Hij kreeg tijdens de voorbereidingen al flink wat speelminuten van nieuwe trainer André Weiler. 

In zijn thuisland wordt Doumbia als de 'nieuwe Yaya Touré'. Hij is 1,87m, technisch en gespierd en kan het best uit de voeten als defensieve middenvelder. De jongeling is vast besloten zich te bewijzen bij Anderlecht. "Nu ik bij de a-kern zit, wil ik proberen in de basiself te raken", vertelde de Ivoriaan in een interview met RSCAtv. "Ik wil iedereen bedanken om me te steunen en zal hard werken voor de club."