'Wolfsburg klopt op de deur voor middenvelder van AA Gent'

'Wolfsburg klopt op de deur voor middenvelder van AA Gent'

22-07-2016 09:34

Bij AA Gent is de transferkoorts een beetje aan het dalen, van de basisspelers is voorlopig alleen Matz Sels vertrokken. Laurent Depoitre en Sven Kums zijn ook gegeerd, maar misschien is Kenny Saief hen wel te snel af.

Saief zou volgens Het Nieuwsblad interesse genieten van verschillende buitenlandse clubs. Vooral de naam van Wolfsburg valt daarbij vaak. De buitenlandse interesse in Saief is op zich niet vreemd, want de flankspeler heeft in de Champions League zowat elke minuut gespeeld. Wolfsburg was in de Champions League zelfs één van de tegenstanders van Gent. Dit seizoen speelt Wolfsburg echter geen Europees voetbal na een teleurstellende achtste plaats.

Afgelopen seizoen was Saief goed voor vier doelpunten en drie assists. Geen verbluffende statistieken, maar kennelijk toch genoeg om interesse op te wekken. Naast Wolfsburg zou ook Atalanta een oogje hebben op de flankspeler. Die club eindigde afgelopen seizoen wel maar op een dertiende plaats in de Serie A. Saief heeft in Gent nog een contract tot 2019.