Genk ontsnapt na strafschoppen aan complete afgang in Montenegro.

21-07-2016 23:37

KRC Genk is met de schrik vrij gekomen in Montenegro. De Limburgers werden ei zo na uitgeschakeld door Buducnost Podgorica. Genk had strafschoppen nodig om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Wat Peter Maes liever niet zag gebeuren, gebeurde meteen. Na amper één minuut voetballen scoorde de thuisploeg al meteen. Radomir Djalovic zorgde voor een hete avond door net na de aftrap meteen al een eerste keer te scoren.

Genk was zoekende en kreeg de bal maar niet tot bij de doelman van de Montenegrijnse ploeg. Sterker nog, het was Podgorica dat nog eens kon prikken. Net voor rust werd de 2-0 gescoord. Niemand die geloofde in een stunt van de Oost-Europeanen, maar nu leek het er ineens in te zitten. Milos Raickovic knikte de 2-0 binnen. Na de 2-0 overwinning van Genk in de heenwedstrijd, werd kwalificatie ineens een serieuze opgave.

Maes greep tijdens de rust in door Bryan Heynen in de plaats van Yoni Buyens op het veld te zetten, maar veel hielp het niet. Genk kreeg wel enkele kleine kansjes. Op een doelpunt was het wachten. Een kwartier voor tijd ging het zelfs van kwaad naar erger. Bennard Kumordzi kreeg in de 75e minuut nog een rode kaart.

Verlengingen
Het bleef uiteindelijk 2-0. Er moesten dus verlengingen gespeeld worden. Ook daarin had Genk (met tien man) het bijzonder moeilijk. De Montenegrijnen zaten het best in de wedstrijd. Maar zelfs na 120 minuten voetballen was er nog geen winnaar. Strafschoppen moesten dus aanduiden wie er doorstoot na de volgende ronde.

In de strafschoppenserie kon KRC Genk dan toch afstand nemen. Momcilo Raspopovic en Luka Mirkovic wisten hun strafschop niet te scoren. Sandy Walsh scoorde uiteindelijk de vierde en beslissende strafschop. Genk kent ook al meteen zijn volgende tegenstander. De Limburgers trekken naar Ierland, waar het het zal opnemen tegen Cork City. De Ierse ploeg stoot door naar de volgende ronde na winst tegen BK Häcken, een Zweedse ploeg.