OFFICIEEL: Westerlo versterkt zich met talentvolle aanvaller van Juventus

OFFICIEEL: Westerlo versterkt zich met talentvolle aanvaller van Juventus

21-07-2016 11:21

KVC Westerlo heeft zich versterkt met Eric Lanini. De 22-jarige Italiaan komt over van de Italiaanse topclub Juventus. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van de Oude Dame.

Westerlo kondigde op de officiële website de transfer van Lanini aan. De Italiaan is een jeugdproduct van Juventus. Na enkele uitleenbeurten in de lagere regionen gaat hij nu zijn eerste buitenlandse avontuur aan bij Westerlo. "De tweede helft van vorig seizoen speelde ik in de Serie B, de Italiaanse tweede klasse. Ik speelde wel bijna elke wedstrijd, maar vaak als invaller", vertelt hij.

"Jonge spelers krijgen weinig kansen in Italië. Daarom wou ik de stap naar het buitenland zetten. België staat toch bekend om jonge spelers te lanceren. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier de kans krijg om op het hoogste niveau te spelen", aldus Lanini. De aanvaller doorliep alle nationale selecties bij Italië tot aan de U20 in 2014. Hij omschrijft zichzelf als een moderne aanvaller die op alle aanvallende posities uit de voeten kan. "Maar ik kan volgens mij het team het meest bijbrengen vanop links. Dan kan ik diep gaan of naar binnen snijden", besluit de Italiaan.

Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017