UPDATE: Lukaku zet voet aan grond in Rome en ondertekent snel contract

UPDATE: Lukaku zet voet aan grond in Rome en ondertekent snel contract

21-07-2016 16:30

Jordan Lukaku heeft zijn transfer te pakken. De linksachter verlaat KV Oostende en gaat aan de slag bij de Italiaanse topclub Lazio Roma. De Rode Duivel vertrekt vrijdagochtend naar Rome, waar voor hem een contract klaarligt voor drie seizoenen, met optie op een vierde jaar.

De jongere broer van Romelu Lukaku staat al langer in het vizier van Lazio. Volgens Het Nieuwsblad heeft de club uit de Italiaanse hoofdstad nu ook een akkoord bereikt met KV Oostende. Lazio legt drie miljoen euro op tafel voor Lukaku, plus twintig procent van de latere doorverkoop. 

De linksachter had zich eigenlijk morgen moeten melden bij KV Oostende, maar vliegt in plaats daarvan vliegt hij naar Italië. Als hij de medische testen doorstaat, zal hij een contract tekenen voor drie seizoenen, met optie op een extra jaar.

Lukaku stond ook nog in de belangstelling van de Engelse tweedeklasser Wolverhampton, maar dat bood veel minder dan de Italianen. Oostende kocht de EK-ganger twee jaar geleden voor 500.000 euro weg bij RSC Anderlecht.

UPDATE 21/07 16:29: In tegenstelling tot wat eerder verwacht werd, is Lukaku donderdagmiddag al aangekomen in Rome. De linksback zal eerst zijn medische proeven afleggen, waarna hij (als er geen problemen aan het licht komen) zijn handtekening zal zetten onder een contract bij Lazio.