Gent-aanwinst is moslim: Wat in Nice gebeurde, is geen deel van onze religie

Gent-aanwinst is moslim: "Wat in Nice gebeurde, is geen deel van onze religie"

20-07-2016 14:14

KAA Gent trok onlangs diepe spits Emir Kujovic aan. De Zweed wordt eigenlijk gezien als de vervanger van Laurent Depoitre, hoewel die laatste tot op heden nog steeds onder contract staat in Gent. De nieuwe aankoop van de Buffalo's volgt de islam en praat daar vrijuit over in Het Nieuwsblad.

De recente aanslagen in Nice betekenden opnieuw een kaakslag voor de overgrote meerderheid van de moslims. "Wat in Nice gebeurde, maakt geen deel van onze religie. Wie zoiets doet, is een terrorist die enkel zijn eigen krankzinnigheid vertegenwoordigt”, geeft Kujovic zijn visie. "Zo iemand is geen moslim of christen, maar een terrorist. Er moet iets grondig mis zijn in hun brein. Je kunt niet normaal zijn en denken dat het juist is om zoiets te doen.”

Het levensverhaal van de Zweed leest als een bildungsroman. "Ik ben een Bosnische moslim uit Montenegro. Toen ik 3,5 jaar was, emigreerden mijn ouders naar Zweden vanwege de oorlog. Maar ik werd pas vier jaar geleden een praktiserende moslim. Als ik terugdenk aan wie ik vroeger was en wie ik nu ben, dan ben ik een beter persoon geworden", denkt hij.

Geloof geeft energie
Kujovic volgt de regels van de islam nauwgezet. "Het neemt geen energie weg om vijf keer per dag te bidden, integendeel, het neemt energie weg als ik het niet zou doen." Voor de ramadan, waar hij evenzeer aan deelneemt, geldt hetzelfde. "Die ligt nu achter de rug, maar toen ik vorig jaar wedstrijden speelde tijdens de ramadan, had ik net meer energie."