OFFICIEEL: Chipciu moet Anderlecht aan nieuwe successen helpen

OFFICIEEL: Chipciu moet Anderlecht aan nieuwe successen helpen

19-07-2016 13:27

De kogel is door de kerk: Alexandru Chipciu mag zich speler van RSC Anderlecht noemen. De Roemeense aanvallende middenvelder werd al even in verband gebracht met paars-wit. De Brusselaars hebben hem nu officieel welkom geheten. De 27-jarige Chipciu komt over van Steaua Boekarest. 

Anderlecht mocht Chipciu maandag verwelkomen in Brussel. Ondertussen is de Roemeen geslaagd voor zijn medische proeven, bewijze de tweet van de Belgische recordkampioen. De kersverse aanwinst moet paars-wit van offensieve impulsen voorzien. Chipciu kan op alle posities achter de diepe spits uit de voeten.

Volgens Het Nieuwsblad betaalt Anderlecht voorlopig drie miljoen euro voor de 24-voudige international. Steaua kan echter nog wat bonussen opstrijken. Zowel bij kwalificatie voor de Europese poulefase als bij een landstitel mag de Roemeense topclub 250.000 euro bijschrijven op de rekening. 

Bij zijn vorige werkgever was Chipciu in 116 competitieoptredens goed voor 24 doelpunten. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen in Brussel. Na Sofiane Hanni, Sebastian De Maio en Dennis Appiah is Chipciu de vierde versterking van de zomer voor nieuwe hoofdtrainer René Weiler.