Voorzitter zet Rouches op scherp: Buiten de top-drie zou grote mislukking zijn

Voorzitter zet Rouches op scherp: "Buiten de top-drie zou grote mislukking zijn"

19-07-2016 13:13

Bruno Venanzi beleefde het voorbije jaar een seizoen van uitersten. De voorzitter van Standard Luik zag zijn club dramatisch aan het seizoen beginnen, maar na de aanstelling van Yannick Ferrera kaapten de Rouches wel nog de beker weg. Komend seizoen mikt Venanzi hoog.

"Het doet nog steeds pijn als ik terugdenk aan onze nederlagen tegen Molde (in de Europa League, nvdr.) en Club Brugge (7-1-verlies in Jan Breydel, nvdr.)", erkent de voorzitter. "Gelukkig hebben we het seizoen met een positieve noot kunnen afsluiten, al was onze afwezigheid in Play-Off 1 een ferme ontgoocheling."

De zakenman verwacht voornamelijk dat zijn spelers zich voor de volle honderd procent smijten. "Als je het Luikse shirt draagt, dan kan het niet dat strijdlust niet in je woordenboek staat. Het voorbije seizoen hebben we blamages geleden waardoor ik buiten zinnen was", rekent hij af met het verleden.

Het komende seizoen moet alles dus een pak beter. Venanzi laat geen twijfel bestaan over de ambities. "Hoewel de mensen rondom mij me proberen te temperen, ben ik niet het type dat graag verstoppertje speelt. Ja, ik reken erop dat we meestrijden voor de titel. Buiten de top-drie eindigen zou in mijn ogen een enorme mislukking zijn", voert hij de druk alvast op.