'Buffalo's kunnen Van Der Bruggen gebruiken als pasmunt voor gewilde mandekker'

'Buffalo's kunnen Van Der Bruggen gebruiken als pasmunt voor gewilde mandekker'

19-07-2016 10:14

KAA Gent en KV Kortrijk zouden binnenkort wel eens zaken kunnen doen. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck is al enige tijd op zoek naar verdedigende versterking en is daarbij uitgekomen bij Kortrijkzaan Samuel Gigot. De West-Vlamingen hopen dan weer op de komst van Hannes Van Der Bruggen.

Het Laatste Nieuws weet dat Gent dus volop inzet op de komst van Gigot. Vooral de polyvalentie van de Fransman kan Vanhaezebrouck bekoren. De mandekker kwam vorig seizoen bij Kortrijk terecht na een passage bij AC Arles-Avignon. In dienst van de Kerels ontpopte hij zich meteen tot een certitude in de achterhoede. 

Een transfer zal echter niet zo eenvoudig verlopen, aangezien KVK na het vertrek van Benoît Poulain (naar Club Brugge in de winterstop) en Maxime Chanot (onlangs naar New York City) niet happig is om opnieuw een verdediger te verliezen. De Buffalo's staan dus zware onderhandelingen te wachten, al hebben ze wel een belangrijke troef in huis.

Van Der Bruggen als pasmunt?
Kortrijk heeft namelijk interesse getoond in Gent-middenvelder Hannes Van Der Bruggen. De intelligente spelmaker moet zich onder Vanhaezebrouck tevreden stellen met een secundaire rol en staat open voor een verhuis. In Kortrijk ziet men hem als ideale aanwinst, aangezien Gertjan De Mets misschien vertrekt. Ook Zulte Waregem mikte de voorbije weken op de komst van Van Der Bruggen.