OFFICIEEL: Dikke transfer voor Beerschot Wilrijk met ex-spits van Gent

OFFICIEEL: "Dikke transfer" voor Beerschot Wilrijk met ex-spits van Gent

19-07-2016 09:20

Beerschot Wilrijk heeft alweer een versterking gehaald voor komend seizoen. De Antwerpenaren trokken Ernest Nfor aan. De spits zetten zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de club.

Op de officiële website kondige Beerschot Wilrijk de transfer aan. "Het was vroeg dag bij KFCO Beerschot Wilrijk vanmorgen, want reeds om half negen ondertekende Ernest Nfor in het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk een tweejaarscontract bij onze club. Daarmee hebben we een spits met fameuze adelbrieven beet, want de Kameroenese Belg heeft de voorbije jaren al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen. En pikte bij al zijn clubs steeds zijn goaltjes mee. Dat belooft dus", klinkt het.

Nfor is een dertigjarige Kameroener die al voor heel wat clubs in België heeft gespeeld. In 2005 belandde hij bij Gent, waar hij werd uitgeleend aan SK Deinze, KV Kortrijk en Zulte Waregem. Bij Zulte Waregem brak hij helemaal door en versierde hij een definitieve transfer. Hij speelde van 2009 tot 2011 aan de Gaverbeek alvorens verkocht te worden aan Kortrijk. Daar werd hij "de verdienstelijkste speler van het seizoen 2011-2012".

Daarna vertrok Nfor naar het buitenland. Hij speelde twee seizoenen voor Neftçi Baku in Azerbaijan (waarmee hij de beker won) en vorig jaar kwam de Kameroener uit voor Al-Wehda Club Mecca in Saoedi-Arabië. Nu keert de spits terug naar België.