Pollet zit in prangende situatie bij Charleroi: Ik ben niet dom

Pollet zit in prangende situatie bij Charleroi: "Ik ben niet dom"

18-07-2016 18:58

Sporting Charleroi heeft zijn topschutter moeten afgeven. Jérémy Perbet speelt vanaf dit seizoen bij AA Gent. Dat betekent dat David Pollet een heel zware last op zijn schouders krijgt.

De voormalige belofteninternational werd ooit gezien als een groot talent. Na enkele goede maanden bij Charleroi versierde hij een transfer naar Anderlecht, maar daar mislukte hij. Ook bij AA Gent werd hij al heel snel overbodig. Vorig seizoen belandde hij terug bij Charleroi, maar zelfs daar liep het niet. Drie doelpunten op een seizoen is wel erg weinig. De concurrentie met Perbet viel hem zwaar, zeker toen coach Felice Mazzu plots maar met één spits ging spelen.

"Ik heb dat goed begrepen, ik ben niet dom. Als de gast die op jouw plaats staat elke week scoort, dat weet je het wel. Maar ik heb mijn schouders nooit laten hangen en ben positief gebleven. Ik heb ook gestreden op training. Qua speeltijd heb ik geen geweldig seizoenseinde gehad. Maar collectief waren we wel goed", aldus Pollet in Sudpresse. De 27-jarige spits lijkt in ieder geval opnieuw zijn kans te krijgen in het nieuwe seizoen, maar dan moet er wel gescoord worden.