Ferrera ziet het zitten: Er zit duidelijk een idee achter ons voetbal

Ferrera ziet het zitten: "Er zit duidelijk een idee achter ons voetbal"

18-07-2016 10:16

Komende zaterdag is het eindelijk zo ver. Dan mogen Club Brugge en Standard het Belgische voetbalseizoen 2016-2017 op gang trappen met de strijd om de Super Cup. Als kampioen begint Club als favoriet aan de wedstrijd, maar Standard-coach Yannick Ferrera gelooft in een Luikse triomf.

De 3-0-winst in de generale repetitie tegen Chievo Verona afgelopen zaterdag heeft Ferrera de bevestiging gebracht van wat hij al wist. "Kijkend naar die prestatie zal iedereen inzien dat we de voorbije vijf weken niet hebben stilgezeten", verklaart de 35-jarige trainer in Le Soir. 

"Er zit een idee achter het voetbal dat wij ontwikkelen. Het is niet zomaar even wat individuen op het veld zetten en hopen op een flits", gaat hij verder. "Ik hoop nu dat we deze lijn kunnen doortrekken naar de officiële wedstrijden." 

Te beginnen dus aanstaande zaterdag, wanneer de Rouches Club Brugge in de ogen kijken. Ondanks de beperkte interesse voor de Super Cup schat Ferrera de wedstrijd hoog in. "Het is minder sexy dan een beker of titel, maar het blijft een streepje bij op je palmares", herhaalt hij.