Westerlo moet zijn meerdere erkennen in tweedeklasser Lierse

16-07-2016 21:08

Westerlo lijkt nog wat werk voor de boeg te hebben. De Kempenaars oefenden zaterdag tegen tweedeklasser Lierse, maar moesten het onderspit delven tegen de Pallieters.

In een evenwichtig begin zonder grote uitgespeelde kansen was het balbezit voor Lierse. De eerste goede kans was wel voor Westerlo. Ganvoula kon alleen afgaan op de Lierse-doelman, maar hij wrong de kans de nek om. Amper enkele minuten later kropen de Pallieters op voorsprong. De thuisploeg kreeg een strafschop na een duwfout van Igor Lolo op Dylan De Belder. Benson faalde niet en stifte de elfmeter binnen.

Lierse drukte door en Van Hout moet op het halfuur een tweede tegentreffer voorkomen. Een minuut later was het toch zover. Een schot van Thomas Wils week af en belandde in doel. In de tweede helft was er minder te beleven. Het is tot een kwartier voor tijd wachten voor de eerste echte mogelijkheid.

Lierse-spits Aurelien Joachim (ex-White Star Brussels) draaide knap weg van zijn man en gaf mee met Ayub Masika. Die ging rond doelman Kristof van Hout maar trof het zijnet. Tien minuten voor tijd kwam Westerlo nog eens piepen. Ganvoula draaide zich vrij met een man in de rug en mikte het leer richting eerste paal, maar trapte net naast. Westerlo verloor zo met 2-0.