Standard maakt indruk met klinkende zege op Italiaanse middenmoter

16-07-2016 19:59

Standard Luik heeft een uitstekende zege geboekt in de oefencampagne. De Rouches zetten op Sclessin het Italiaanse Chievo Verona met overtuigende cijfers opzij: 3-0. Standard maakte het verschil in slechts zeven minuten tijd.

Chievo Verona eindigde het afgelopen seizoen op een aansprekende negende plaats in de Serie A. Standard nam echter direct de controle over de match. Stefano Sorrentino, de doelman van de gasten, werd in de dertig minuten al meermaals getest door de spelers van Standard. In de 39e minuut moest hij zich toch voor de eerste keer gewonnen geven. Een schot van Ivan Santini werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was.

Standard drukte door en verdubbelde nog voor de rust de voorsprong. Dino Arslanagic kopte een prima hoekschop van Adrien Trebel in de 42e minuut krachtig tegen de touwen. De zesduizend toeschouwer konden zo zeer tevreden zijn over de eerste helft.

Twee minuten na de pauze werd de wedstrijd helemaal beslist. Het derde doelpunt was ook direct de mooiste goal van de avond. Mathieu Dossevi gaf een knappe voorzet en die werd op even fraaie wijze door Junior Edmilson binnengekopt. Alexander Scholz leek vlak voor de tijd zelfs nog de 4-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.