Apau verklaart keuze: Kreeg twee voorstellen, maar ze bevielen me niet

Apau verklaart keuze: "Kreeg twee voorstellen, maar ze bevielen me niet"

16-07-2016 14:08

Mitch Apau kondigde na het afgelopen seizoen aan dat hij andere oorden wilde opzoeken, maar enkele dagen geleden ondertekende hij ietwat verrassend opnieuw een overeenkomst bij Westerlo. De rechtsachter kreeg wel voorstellen uit het buitenland, maar die stemden hem niet tevreden.

"Van Willem II en het Oekraïense FC Stal Dniprodzerzjynsk, waar mijn ex-coach Joop Galler sinds kort werkt, kreeg ik een voorstel. Ze konden me echter niet bekoren. Ook een Turkse club benaderde me, maar ik kreeg telkens opnieuw te horen dat ik moest wachten", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "In tussentijd hielden mijn manager en ik contact met Westerlo. Ik wilde snel aan de slag en hapte daarom snel toe toen Westerlo met een voorstel kwam."

Aangezien Westerlo als 15e eindigde, zat het seizoen voor Apau er al sinds maart op. "De honger is dan ook groot", laat hij nog weten. Op de rechtsachter zal hij bij de Kempenaars waarschijnlijk concurrentie krijgen van Igor Lolo. Die verlengde vrijdag zijn overeenkomst met een jaar en mikt op de positie van rechtsback, al kan hij ook centraal terecht.