OFFICIEEL: Genk ziet overbodige Cissé naar Frankrijk vertrekken

OFFICIEEL: Genk ziet overbodige Cissé naar Frankrijk vertrekken

15-07-2016 18:28

Racing Genk heeft per direct afscheid genomen van Sekou Cissé. De Ivoriaanse aanvaller heeft een contract getekend bij de Franse tweedeklasser Gazélec FC Ajaccio. Dat maakte zijn nieuwe werkgever bekend via de officiële kanalen.

Cissé was bij Racing Genk op een zijspoor geraakt. Het was al langer bekend dat hij mocht vertrekken bij de Limburgers. Volgens diverse berichten mocht hij zelfs gratis de deur uit. Naar verluidt toonden met Le Havre, Lens, Red Star Paris, FC Sochaux en RC Strasbourg liefst vijf Franse ploegen al serieuze interesse

De keuze is nu echter verrassend gevallen op Gazélec FC Ajaccio, de tweede club uit de Corsicaanse stad. De club wist zich het afgelopen seizoen maar nipt te handhaven met een zeventiende plaats. De 31-jarige Cissé tekende een contract voor twee seizoenen. Hij krijgt het rugnummer 21 bij zijn nieuwe club.

Cissé speelde sinds januari 2014 bij Genk. Vorig seizoen werd hij echter al uitgeleend af Sochaux, waar hij met acht goals al een goede indruk maakte in de Ligue 2. In totaal speelde hij 54 duels voor Genk, waarin hij negen keer trefzeker was.