Maes is op zijn hoede voor Buducnost: Ze kunnen snel omschakelen

Maes is op zijn hoede voor Buducnost: "Ze kunnen snel omschakelen"

14-07-2016 12:30

Racing Genk speelt donderdagavond tegen Buducnost in de tweede voorronde van de Europa League. Wordt het een donderdagse wandeling, of kan het spannend worden? Maes denkt het tweede...als zijn spelers de taken niet uitvoeren.

Maes weet nu al dat we geen flitsend Genk gaan zien. "Top gaan we zeker niet zijn. Dat kan ook niet na drie weken keihard trainen. Wat inzet betreft, geef ik de jongens een 8 op 10. Maar daardoor missen we wel frisheid. Toch mag dat geen excuus zijn. We moeten kunnen winnen op basis van het klasseverschil", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Maes is toch beducht voor de countermogelijkheden van de Montenegrijnen. "Cruciaal wordt dat wij hen ons tempo opleggen. We moeten hen achter de bal laten lopen. Als we in hun tempo gaan voetballen, krijgen we problemen. Want een blok neerzetten en snel omschakelen, dat kunnen ze. Dat hebben ze in de vorige ronde bewezen. In twee matchen hebben ze amper een drietal kansen weggegeven. En als ze de bal veroveren, staan ze snel met vijf, zes man in de zestien van de tegenstander."