OFFICIEEL: Westerlo legt talentvolle middenvelder vast

OFFICIEEL: Westerlo legt talentvolle middenvelder vast

13-07-2016 19:12

Westerlo wil het komende seizoen een rustiger jaar beleven dan vorig jaar en zoekt dus vooral naar directe versterkingen. Het heeft echter ook oog voor de toekomst en vergeet de eigen jeugd niet. De beloftevolle Daan Heymans ondertekende woensdag een overeenkomst.

Heymans is een 17-jarige middenvelder, die in de voorbereiding trainer Bob Peeters wist te overtuigen. Hij zette woensdag een krabbel onder een overeenkomst van twee jaar met een optie op een derde seizoen. Hij is al de derde belofte die wordt overgeheveld naar de A-kern.

"Dit is een beloning voor de progressie die Daan de laatste maanden heeft gemaakt. Het is tevens een pluim voor de werking van onze jeugdacademie", laat Westerlo weten op zijn officiële website.

De eerste week van de voorbereiding miste de talentvolle middenvelder nochtans door examens. Desondanks maakte hij indruk. "Het ritme van twee trainingen per dag is nog wennen, want dat ben ik niet gewoon", aldus Heymans. "Voorlopig verloopt alles goed. Mijn doel is om dit seizoen mijn debuut te maken en zoveel mogelijk speelminuten te vergaren. Een basisplaats zou het summum zijn", steekt hij zijn ambities niet weg.