OFFICIEEL: Standard laat overbodige middenvelder naar Waasland-Beveren trekken

OFFICIEEL: Standard laat overbodige middenvelder naar Waasland-Beveren trekken

09-07-2016 21:30

Waasland-Beveren heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De ploeg van Stijn Vreven neemt François Marquet over van Standard. Bij de Rouches was de 21-jarige middenvelder al een tijdje overbodig. In het Waasland tekende Marquet een contract voor drie seizoenen. Hij gaat spelen met het rugnummer acht.

Bij Waasland-Beveren stellen ze met veel trots Marquet voor op de clubwebsite. "Hij is een technisch vaardige centrale middenvelder met een prima traptechniek en dito spelinzicht. Hij kan op het veld de schakel vormen tussen verdediging en aanval en beschikt daarmee over een profiel waar onze club nog naar zocht. Hij was jarenlang kapitein van de Belgische nationale jeugdploegen en beschikt dus ook over de nodig mentale vaardigheden."

Op zijn achttiende maakte Marquet zijn debuut in het eerste elftal van Standard. Daarna bleef het even stil rond hem. In het seizoen 2014-2015 mocht de middenvelder weer een aantal keren opdraven bij de hoofdmacht van de Rouches. Nadien werd hij uitgeleend aan PSV. Daar speelde Marquet dertien wedstrijden voor Jong PSV in de Jupiler League. Hij was goed voor een doelpunt en zes assists. Vorig seizoen verhuurde Standard Marquet aan Moeskroen-Péruwelz. Bij de Henegouwers speelde hij 29 wedstrijden. 

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017