Charleroi gaat in slotfase onderuit tegen Roemeense topclub

08-07-2016 18:12

Sporting Charleroi heeft de oefenmatch tegen het Roemeense Steaua Boekarest verloren. De Zebra's hielden lang stand, maar moesten in de slotfase toch buigen voor de Roemenen: 0-3.

Charleroi hield in de eerste helft gemakkelijk stand tegen de Roemeense topclub en beide ploegen ging zodoende met 0-0 de rust in. Na de pauze waren de Walen via Roman Ferber zelfs dicht bij de openingstreffer. De doelman was na een uur spelen kansloos op een uitstekend schot van de spits, maar de bal trof helaas de bal.

De nummer twee van Roemenië sloeg vervolgens een kwartier voor tijd toe. Invaller Jugurtha Hamroun verschalkte Charleroi-doelman Parfait Mandanda met een schitterende lob. De ploeg van Felice Mazzu ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Alexandru Tudorie, een andere invaller aan Roemeense kant, besliste de wedstrijd twee minuten voor tijd. Diezelfde Tudorie zorgde in de blessuretijd na een sterke counter ook nog voor het slotakkoord: 0-3.

Opstelling  Charleroi: Penneteau (46, Mandanda), Martos, (62, Marcq), Dessoleil (86, Franco), Mata (73, Smars), Willems, N'Ganga (46, Boulenger), Marcq (46, Diandy), Ninis (46, Saglik), Fall (46, Benavente), Tainmont (62, Baby), Ferber (62, Bakar).