OFFICIEEL: Meunier verlaat Club Brugge voor Franse landskampioen

OFFICIEEL: Meunier verlaat Club Brugge voor Franse landskampioen

03-07-2016 16:49

Thomas Meunier heeft zijn droomtransfer te pakken. De Rode Duivel verlaat Club Brugge en verdedigt de komende vier seizoenen de kleuren van Paris Saint-Germain. Dat maakte de Franse kampioen zondag bekend.

De 24-jarige Meunier aast al ruim een jaar op een vertrek bij Club Brugge. Zijn naam viel bij Internazionale en Napoli, maar de verdediger kiest voor een overstap naar Frankrijk. Bij Paris Saint-Germain is de Rode Duivel de opvolger van Gregory van der Wiel, wiens aflopende contract niet werd verlengd in Parijs.

Meunier was de afgelopen weken met de nationale ploeg actief op het EK in Frankrijk. De vleugelverdediger begon het toernooi nog als bankzitter, maar versierde tegen Ierland een basisplaats en gaf die niet meer af. De Rode Duivels werden vrijdag in de achtste finale uitgeschakeld door Wales, waardoor de transfer naar PSG kon worden afgerond.

Paris Saint-Germain betaalt naar verluidt zeven miljoen euro voor Meunier. De Franse topclub maakte zondagmiddag ook al de transfer van Gregorz Krychowiak bekend. De Pool komt over van Sevilla.