'KRC Genk op haar hoede, Italianen houden ruwe diamant in de gaten'

'KRC Genk op haar hoede, Italianen houden ruwe diamant in de gaten'

03-07-2016 08:51

KRC Genk zag afgelopen week Christian Kabasele vertrekken naar Watford FC. Maar de Rode Duivel is niet de enige, die de Luminus Arena kan verlaten. Ook Leon Bailey speelde zich in de kijker van verschillende buitenlandse clubs, waaronder een Italiaanse eersteklasser. De onderhandelingen zouden zelfs al gestart zijn.

Zo meldt de Italiaanse journalist Nicolo Schira dat Fiorentina een oogje heeft laten vallen op de Jamaicaanse flankaanvaller. Natuurlijk moeten we alles met de nodige dosis zout nemen. Maar de interesse voor de Bailey kan zeker gegrond zijn. De Genkse parel staat namelijk op de radar van verschillende buitenlandse clubs. Onder meer het Nederlandse Ajax probeerde Bailey los te weken bij KRC Genk.

Dimitri De Condé, technisch directeur van KRC Genk, heeft ondertussen wel al laten weten dat niemand meer de Luminus Arena zal verlaten. En dat Bailey nog minstens één jaar bij de club blijft. Bailey was vorig seizoen één van de smaakmakers bij KRC Genk. In zijn eerste seizoen als profspeler scoorde de Jamaicaan zeven doelpunten en gaf hij elf assists.