Nieuwe Gentenaar laat zich gelden: Hij heeft een grote mond

Nieuwe Gentenaar laat zich gelden: "Hij heeft een grote mond"

02-07-2016 09:14

AA Gent heeft met Jacob Rinne een nieuwe doelman in huis gehaald. De jonge Zweed moet Matz Sels doen vergeten. De Zweedse journalist Jonas Brännmyr kent Rinne erg goed en weet welk vlees Gent in de kuip heeft gehaald. 

Brännmyr schrijft voor Nerikes Allehanda, een krant uit Örebro waar Rinne vorig seizoen speelde. "Hij is gereputeerd voor zijn reflexen. Wat van hem een penaltyspecialist maakt. Hij heeft er hier al een rist gestopt, ook van de grotere namen. Hoge ballen en uitkomen zijn iets minder zijn meug. Hij is ook een geboren leider. Hij coacht veel en het ontbreekt hem niet aan zelfvertrouwen. Hij heeft een grote mond", klinkt het in Het Laatste Nieuws

Rinne wil prijzen pakken bij AA Gent en de verloren Champions League-kwalificatie van vorig seizoen wegspoelen. De Buffalo's eindigden op een derde plaats. "Ik heb nog niet veel Belgisch voetbal gezien. Hopelijk sijpelt het wat meer door op de Zweedse tv nu ik er speel. Gent wil op de titel te mikken en zich plaatsen voor de Champions League. Ik kon duidelijk de ontgoocheling proeven dat het vorig seizoen niet gelukt is."