Vreven spaart kritiek niet: Dan is dit België maar een gewoon ploegske

Vreven spaart kritiek niet: "Dan is dit België maar een gewoon ploegske"

02-07-2016 08:40
2

België ontwaakt met een serieuze kater. De Gouden Generatie heeft gefaald. De Rode Duivels lieten het vrijdag tegen Wales afweten. De ontgoocheling is enorm. Ook bij Stijn Vreven, coach van Waasland-Beveren. Hij laat geen spaander heel van de nationale ploeg. 

De Limburger neemt doorgaans nooit een blad voor de mond. Ook niet na de uitschakeling van de Rode Duivels. Vreven weet waar de achilleshiel van de Belgen ligt. "Verdiend verloren. De Welshmen waren veel scherper. Bij de Duivels waren te veel spelers ondermaats. Als topspelers als Hazard en De Bruyne niet top zijn, is dit België maar een gewoon ploegske", klinkt het in Het Belang van Limburg

"De Belgen speelden ook niet voor elkaar. Als je de vechtlust en verbetenheid van de IJslanders of Portugezen ziet, dan kan je ver geraken. Wales was als ploeg veel beter. En qua spel was het buiten het openingskwartier niet veel soeps. Te veel chaos, geen organisatie, de spelers liepen constant door elkaar, de bezetting was niet goed en met die talloze verticale hoge ballen vanop de flank zullen die Welshmen ook gelachen hebben. Met andere woorden een zootje ongeregeld."