Buitenlandse media ook niet mild voor Duivels: Laatste vergissing als bondscoach

Buitenlandse media ook niet mild voor Duivels: "Laatste vergissing als bondscoach"

02-07-2016 07:15

Niet alleen de Belgische media is keihard voor bondscoach Marc Wilmots en zijn troepen. Ook de buitenlandse kranten uiten veel kritiek op deze Gouden Generatie. Opvallend: de tactische keuzes van Wilmots zijn ook bij de buitenlanders het gespreksonderwerp. 

L'Equipe
De Franse krant had het over de ingreep van Wilmots tijdens de rust. Marouane Fellaini mocht in de plaats komen van Yannick Carrasco. "Wilmots besloot om tijdens de rust zijn systeem aan te passen door Fellaini te brengen voor Carrasco. Met het doel om een compact middenveld te creëren, maar de wissel draaide op verlies uit. Bij het verdwijnen van de middenvelder van Atlético Madrid verminderden de offensieve mogelijkheden ook bij België en Fellaini heeft zijn rol niet kunnen invullen."

AS Diario
In Spanje denken ze dat het mogelijk de laatste wedstrijd van Wilmots is geweest. "De tweede helft begon zoals de eerste met België dat op zoek ging naar een doelpunt. Maar Wales kwam met een nieuwe sensationele tegenaanval op de proppen aangebracht door Ramsey, Robson-Kanu zette zijn naaste belagers in de wind om er 2-1 van te maken. België was groggy en had geen antwoorden. Wilmots hield Carrasco eruit om Fellaini op het middenveld te posteren in wat misschien zijn laatste vergissing als bondscoach zal worden."

The Guardian
In Engeland zijn ze, ondanks de uitschakeling, nog mild voor de Rode Duivels. Zij kijken vooral naar al het Belgisch talent. "Spelers zoals Dries Mertens, Divock Origi, Mousa Dembélé en Christian Benteke konden enkel tegen hun hielen tikken. Dembélé kreeg zelfs geen enkele speelminuut tijdens de kwalificatie van België en dat is een feit dat tijd nodig heeft om het te laten binnen sijpelen."