Krantenkoppen liegen er niet om: Om ons dood te schamen

Krantenkoppen liegen er niet om: "Om ons dood te schamen"

02-07-2016 06:57

België ontwaakt na een slapeloze nacht. De Belgische voetbalfans zijn een illusie armer. Nee, de Rode Duivels zullen ook in 2016 geen prijs pakken. De Gouden Generatie verliest (opnieuw) aan krediet. Het tinnen soldaatje, alias Marc Wilmots, is volgens velen toe aan de wissel van de wacht.  

De krantenkoppen liegen er niet om. Alle Vlaamse dagbladen zijn gedesillusioneerd. Het Belang van Limburg houdt het nog vrij beschaafd. "Einde", koppen de Limburgse redacteurs. Maar Het Laatste Nieuws gaat enkele stapjes verder. "En nu een echte bondscoach", klinkt het daar. Zij eisen dus een ontslag van Wilmots, die volgens velen de verantwoordelijkheid van zich afschuift. Ook Het Nieuwsblad is keihard. "Om ons dood te schamen", aldus het dagblad. 

Bij de Waalse kranten merk je wat meer voorzichtigheid. L'Avenir noemt de uitschakeling "Een enorme desillusie". Ook La Dernière Heure titelt "Wat een desillusie". La Capitale wist dat de Rode Duivels een grote kans op de finale heeft laten liggen. "Droom stukgeslagen", aldus het Waalse dagblad. Opvallend: niemand vraagt (op de voorpagina) het ontslag van Wilmots.