Kritiek stroomt binnen: Onaanvaardbaar, het was het keerpunt van de match

Kritiek stroomt binnen: "Onaanvaardbaar, het was het keerpunt van de match"

01-07-2016 23:56

De EK-uitschakeling komt erg hard aan. Ook bij analist Marc Degryse. De voormalige Rode Duivel maakte brandhout van Marc Wilmots en de zijnen. Degryse richtte zich in Het Laatste Nieuws vooral op de spelers. 

De Belgische defensie liet zich door Hal Robson-Kanu in de wind zetten. "Zijn doelpunt was fantastisch, hé, maar de arrogantie waarmee Denayer, Meunier en Fellaini op die fase verdedigden, was hemeltergend. Met één beweging stonden ze alledrie in de wind. Denayer wist trouwens wel vaker niet waar hij moest lopen. Zijn positiespel was een drama - hij kijkt nooit wat er in zijn rug gebeurt. Kortom: de afwezigheid van Vertonghen en Vermaelen was duidelijk voelbaar."

Maar niet alleen de verdedigers kregen kritiek. "Ook voorin konden we het verschil niet maken. De Bruyne en Hazard, zij hadden de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Allebei zijn ze daarin niet geslaagd. En Romelu Lukaku had na rust altijd moeten scoren. Dat is de taak van een spits! Pffff, de inbreng van Fellaini bij de rust hielp ook niet, hé. Dan weet je dat je op een andere manier begint te voetballen."