Vlijmscherpe Courtois maakt stilzwijgend rekening Wilmots: Mening intern gezegd

Vlijmscherpe Courtois maakt stilzwijgend rekening Wilmots: "Mening intern gezegd"

01-07-2016 23:11

De uitschakeling van de Rode Duivels komt erg hard aan. Thibaut Courtois reageerde na de wedstrijd vlijmscherp op het 3-1 verlies tegen Wales. Onze nationale doelman maakte stilzwijgend brandhout van onder meer bondscoach Marc Wilmots. 

"Ik moet mijn woorden wikken en wegen. Ik moet proberen om niet alles kapot te maken. Ik heb binnen mijn gedacht gezegd. Vandaag was het gewoon weer hetzelfde als tegen Italië. Dezelfde tactiek met hetzelfde probleem. Meer kan ik niet zeggen", geeft Courtois aan tegenover Sporza. "Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik heb een Champions League-finale verloren. Maar dit is nog erger."

"We hadden een mooie kans om in de halve finale te raken. En dan uitkomen tegen een ploeg als Portugal, die we wel aankunnen. En we worden vandaag verslagen door Wales. Ik denk niet dat het aan de inzet ligt. We beginnen met enkele mooie kansen. Maar nadien gaven we te veel ruimte weg. Dat kregen we niet meer rechtgezet. Ook niet in de tweede helft. De eerste twee doelpunten komen door individuele fouten."

Wilmots
Lag het falen van de Rode Duivels aan de bondscoach? Courtois wilde niet in detail treden. Maar de blik van de nationale doelman sprak boekdelen. "Ik heb mijn mening intern gezegd. Of hij weg moet? Dat moet hij zelf bepalen", klonk Courtois erg hard. De Chelsea-doelman richtte zich ook op zijn ploegmaten.

"Ik heb dit ook proberen duidelijk te maken in de kleedkamer. Dit was een unieke kans om in de finale te staan. Nu moeten we onze hoofden leeg te maken. Maar dat gaat moeilijk zijn", besluit een erg ontgoochelende Courtois.