Duivels rapport: weinig lichtpunten bij zwakke, onmondige Belgen

02-07-2016 00:00
22

De Rode Duivels hebben tegen Wales een kater opgelopen met de 3-1 nederlaag. VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar de weinige lichtpunten tussen de teleurstellingen.

Thibaut Courtois 7
Heerste in zijn doel met enkele ijzersterke redding aan het begin van de wedstrijd. Viel niets te verwijten bij de tegendoelpunten.

Thomas Meunier 7
Speelde opnieuw een heel sterke wedstrijd op zijn rechterflank. Veel aanvallen liepen langs hen. Was wel niet altijd even gelukkig met zijn voorzetten en maakte een serieuze fout bij de 2-1.

Toby Alderweireld 6
Een van de weinige Belgen die in de tweede helft op niveau was. Rukte een paar keer goed op, had inzet, maar kon ook niets forceren.

Jason Denayer 3
Hem wachtte de zware taak om Gareth Bale af te stoppen samen met Jordan Lukaku. Leek zelden zeker van zijn stuk en liet Ramsey en Bale te veel in hun spel komen.

Jordan Lukaku 4
Toonde zich verdedigend te vaak onzeker en kon of durfde er aanvallend niet voldoende uitkomen.

Radja Nainggolan 6
Scoorde een van de mooiste doelpunten van het tornooi, maar staat er ook om de verdediging te ontlasten. Daarin slaagde hij te weinig.

Axel Witsel 5
Ook hij kon de angel iets te weinig uit de gevaarlijke Welsche tegenaanvallen halen.

Kevin De Bruyne 5
Kreeg veel verantwoordelijkheid en veel ballen, maar was enorm ongelukkig in zijn voorzetten. Bracht dit tornooi niet wat werd verwacht.

Yannick Carrasco 5
Kreeg opnieuw zijn kans en speelde een degelijke eerste helft zonder echt iets te forceren. Werd aan de rust opgeofferd voor de kopbalsterkere Marouane Fellaini.

Eden Hazard 6
De beste van het aanvallende compartiment, maar vertraagde opnieuw het spel te veel en was daardoor niet gevaarlijk genoeg.