Over and out voor onmondige Belgen na verlies tegen volwassen Wales

01-07-2016 22:49
1

De Belgische voetbalfan heeft in Lille een serieuze kater opgelopen. De Rode Duivels begonnen moedig, maar stuitten op een efficiënt en volwassen Wales. Het werd uiteindelijk 3-1.

België begon het best aan de wedstrijd met veel voorzetten en dreiging. Dat resulteerde al na een kwartier in een schitterend doelpunt van Radja Nainggolan. Hij bracht de Rode Duivels zo verdiend op voorsprong.

Na het doelpunt drukte België nog even door, maar al snel groeide het vertrouwen van Wales en via sterspelers Aaron Ramsey en Gareth Bale prikten ze gevaarlijk tegen. Thibaut Courtois kon aanvankelijk nog België recht houden, maar een kopbal van Ashley Williams zorgde toch voor de gelijkmaker.

België komt, Wales scoort
De Belgen nemen in het begin van de twee helft opnieuw het initiatief, maar scoren blijft moeilijk. Ook nieuwkomer Marouane Fellaini – voor Yannick Carrasco- kan niets forceren. Het is daarentegen Wales dat in minuut 55 de 2-1 weet te scoren. Aaron Ramsey en doelpuntenmaker Hal Robson-Kane komen te makkelijk door de jonge Belgische defensie.

België moet nu aanvallen, maar ziet zelden zijn laatste pas aankomen. Ook na het inkomen van Dries Mertens en Michy Batshuayi is er niet veel beterschap. Het is daarentegen Wales dat via Samuel Vokes op de beslissende 3-1 komt.