Wilmots moet zich weer verantwoorden: Hij heeft mij nog nooit ontgoocheld

Wilmots moet zich weer verantwoorden: "Hij heeft mij nog nooit ontgoocheld"

01-07-2016 20:35

Marc Wilmots heeft zijn opstelling bekend gemaakt. En daar is geen plaats voor Dries Mertens. De vinnige flankspeler moet weer plaatsmaken voor Yannick Carrasco. Ook de keuze van Jason Denayer als vervanger van Thomas Vermaelen nodigde uit voor een reactie. 

Denayer kreeg de voorkeur op Laurent Ciman en Christian Kabasele. "Hij was direct mijn eerste keuze", aldus Wilmots aan Sporza. "Hij heeft mij nog nooit ontgoocheld en we geloven echt in hem voor de toekomst. Zijn snelheid kan vandaag nuttig zijn, want tegen Wales zijn we doorgaans dominant."

Carrasco ontgoochelde tegen Zweden en werd tegen Hongarije vervangen voor Mertens. De speler van Napoli was dan wel de mindere Rode Duivel. Maar toch komt de verwijzing naar de bank wel hard aan. Maar er zit duidelijk een plan achter.

"Yannick infiltreert veel en heeft veel loopvermogen. Ik heb ook specifiek aan Meunier gevraagd om niet uit positie te lopen. Zij spelen maar met enkele flanken, dus in principe moeten we altijd een man meer hebben. Yannick moet tot een bepaalde positie mee verdedigen, maar verder ben ik benieuwd wat Wales gaat doen."