Tweede succes op rij, KRC Genk stuurt amateurs wandelen met forfaitcijfers

01-07-2016 19:53

KRC Genk heeft ook haar tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten. De troepen van Peter Maes speelden tegen de amateurs uit 2B van Bocholt VV. De Genkenaren wonnen met 0-5.

KRC Genk heeft het nieuws van de vertrekkende Christian Kabasele goed verteerd. Al moet een club uit de hoogste afdeling altijd wel een goed resultaat halen in zulke wedstrijden. Maes startte de partij met Igor De Camargo in de spits. De Braziliaanse Belg, die in de belangstelling staat van onder meer Eupen, versierde in de openingsfase twee strafschoppen. De Camargo zette die beiden om. Meteen ook de ruststand.

Na de rust ging KRC Genk verder op zijn elan. Leandro Trossard slalomde zich bij wijze van spreken van de kleedkamer door de Bocholtse defensie. Want na amper een minuut spelen, bracht de nieuweling zijn ploeg op een 0-3 voorsprong. Op het uur veranderde Maes zijn ploeg. Aly Samatta tikte een rebound binnen. Brian Heynen zorgde voor het orgelpunt met de vijfde Genkse treffer.