Schürrle kan ene Duitse topclub inruilen voor andere ondanks lopend contract

Schürrle kan ene Duitse topclub inruilen voor andere ondanks lopend contract

01-07-2016 16:56

Borussia Dortmund heeft Andre Schürrle op het oog. De international van Duitsland moet Henrikh Mkhitaryan opvolgen, die op weg is naar Manchester United. Schürrle staat onder contract bij VfL Wolfsburg, waar hij een verbintenis tot medio 2019 heeft. 

Vanuit Wolfsburg komt de bevestiging dat Borussia interesse heeft in de 25-jarige Duitser. "Het is duidelijk dat de belangstelling komt vanwege Thomas Tuchel", zegt technisch directeur Klaus Allofs van Wolfsburg tegen het Duitse Sky Sport News.

Tuchel maakt zich op voor zijn tweede seizoen in Dortmund. Eerder zwaaide hij de scepter bij Mainz 05, waar hij samenwerkte met Schürrle. Borussia zal waarschijnlijk flink moeten betalen. Niet alleen vanwege zijn lopende contract, maar ook omdat Wolfsburg zo'n dertig miljoen euro betaalde voor Schürrle.

Een vertrek van Schürrle lijkt niet onmogelijk, afgaande op de woorden van Allofs. "De financiële voordelen spelen altijd een rol", aldus de technische man van Wolfsburg. "Maar we zitten niet in geldnood. We hebben een goed elftal nodig."