'AS Roma zoekt opvolger voor Pjanic en klopt aan bij Anderlecht'

'AS Roma zoekt opvolger voor Pjanic en klopt aan bij Anderlecht'

01-07-2016 15:26

AS Roma zou Youri Tielemans op het verlanglijstje hebben staan om zich deze zomer te versterken. De Romeinen zagen onlangs spelmaker Miralem Pjanic naar rivaal Juventus verkassen en zijn nu op zoek naar een aanwinst op het middenveld. Onder meer Tielemans wordt genoemd.

Il Messaggero noemt drie kandidaten om Pjanic op te volgen in Rome: Milan Badelj (Fiorentina), Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Tielemans. Drie spelers van een verschillende leeftijd en met een verschillend prijskaartje.

Volgens het Italiaanse medium hangt de keuze van de Romeinen af van het al dan niet behalen van de Champions League-groepsfase. AS Roma eindigde vorig seizoen als derde in de Serie A, waardoor het de voorronden van het kampioenenbal moet zien te overleven.

Ondanks zijn 19-jarige leeftijd speelde Tielemans al meer dan honderd wedstrijd voor Anderlecht. De middenvelder kende al wat ups en downs in zijn eerste jaren op profniveau. Als paars-wit al bereid zou zijn haar goudhaantje te verkopen, zal het ongetwijfeld boter bij de vis willen.