Problemen binnen Spaanse selectie: gepasseerd icoon gefrustreerd door Del Bosque

Problemen binnen Spaanse selectie: gepasseerd icoon gefrustreerd door Del Bosque

01-07-2016 14:56

De relatie tussen de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque en doelman Iker Casillas heeft tijdens het EK een flinke deuk opgelopen, zo erkent de oefenmeester na de uitschakeling van Spanje tegenover Cadena SER.

Del Bosque besloot Casillas in Frankrijk op de bank te zetten en David De Gea de voorkeur te geven onder de lat. "Met zijn ploeggenoten ging hij goed en correct om, maar de verhouding met de technische staf was maar zozo", wordt de bondscoach, die donderdag zijn vertrek aankondigde, geciteerd door Voetbal International. "Hij was niet zo blij met me, en ook niet met mijn assistent Toni Grande en fysiektrainer Javier Mirano."

Voor Casillas was het de eerste keer in lange tijd dat hij gepasseerd werd. "Ik begrijp dat ook wel, hij denkt dat wij een verkeerde keuze hebben gemaakt. We moeten echter vooral trots zijn op iemand die ons land 167 keer heeft vertegenwoordigd. Hij heeft me niet teleurgesteld, ik bewonder hem. Ik ken Iker al sinds hij negen jaar oud was", aldus Del Bosque over de Porto-doelman.