OFFICIEEL: AA Gent heeft vervanger van Sels al meteen beet

OFFICIEEL: AA Gent heeft vervanger van Sels al meteen beet

01-07-2016 13:33
2

Deze week trok Matz Sels van KAA Gent naar Newcastle. Vrijdag konden de Buffalo's zijn vervanger al presenteren. Na succesvolle medische en fysieke heeft de Zweed Jacob Rinne een contract voor vier jaar bij Gent getekend.

Op de website van de Buffalo's geeft de club meer tekst en uitleg over de aanwinst. "Rinne (1m88 en 86kg) staat in eigen land bekend als een groot talent. Het voorbije anderhalf jaar groeide hij uit tot een onbetwiste titularis bij SK Örebro, een Zweedse eersteklasser. De 23-jarige doelman speelde in totaal 43 wedstrijden voor de club."

"Zijn prima prestaties in de Allsvenskan leverden hem in januari een eerste cap op voor de Zweedse nationale ploeg (3-0 winst tegen Finland). Hij werd in het verleden ook al gelinkt aan diverse buitenlandse clubs , onder meer Premier League clubs zoals Everton en Bournemouth."

Rinne doorliep alle nationale jeugdselecties van Zweden. Hij maakte ook deel uit van de selectie onder 21 die in 2015 Europees kampioen werd. Bijna had hij ook op het EK gezeten, maar in laatste instantie viel hij af. 

Bekijk ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017