OFFICIEEL: KV Kortrijk moet op zoek naar een nieuwe coach

OFFICIEEL: KV Kortrijk moet op zoek naar een nieuwe coach

01-07-2016 12:44

Terwijl spits Idriss Saadi het Guldensporenstadion betreedt, verlaat Patrick De Wilde op zijn beurt KV Kortrijk. De beslissing hing al langer in de lucht. Maar KV Kortrijk maakte vrijdag het nieuws officieel bekend: De Wilde is niet langer coach van De Kerels. 

Karim Belhocine volgde Johan Walem op bij KV Kortrijk. Maar de Franse Algerijn beschikte niet over de juiste trainersdiploma's. En dus leidde De Wilde leidde in april zijn eerste training bij KV Kortrijk. Maar dat huwelijk heeft niet lang stand gehouden. De Belgische coach kon zijn weg niet vinden. De beslissing om uit elkaar te gaan, hing al een hele tijd uit de lucht. 

"KVK en Patrick De Wilde hebben in onderling overleg besloten om per 30 juni 2016 een einde te stellen aan de overeenkomst die hen bond", staat er in een persbericht van KV Kortrijk. "Technisch directeur Karim Belhocine zal in de komende weken, in overleg met de Raad van Bestuur van KVK, een nieuwe hoofdcoach zoeken en in de tussentijd de taken van de hoofdtrainer waarnemen."