OFFICIEEL: KRC Genk ziet sterkhouder naar Premier League vertrekken

OFFICIEEL: KRC Genk ziet sterkhouder naar Premier League vertrekken

01-07-2016 11:39

Christian Kabasele staat niet langer meer op de loonlijst van KRC Genk. De Rode Duivel heeft een transfer versierd naar Watford FC. Kabasele tekende een contract voor vijf seizoenen. KRC Genk bevestigde het nieuws via de clubwebsite.

KRC Genk heeft afscheid genomen van Kabasele. De Rode Duivel speelt de komende seizoenen voor het Engelse Watford FC. "KRC Genk en Watford FC bereikten een overeenkomst over de definitieve transfer van Christian Kabasele nadat de speler ook al een persoonlijk akkoord verkreeg met de club. Christian, die het het tot vice aanvoerder schopte bij KRC Genk, kwam in 2014 transfervrij over van KAS Eupen", klinkt het op de clubwebsite

Over een transferbedrag is nog niets bekend gemaakt. Geruchten doen de ronde dat het over een bedrag van ruim tien miljoen euro zou gaan. Vorig seizoen zag KRC Genk ook al Sergei Milinkovic-Savic vertrekken naar Lazio Roma voor een bedrag rond tien miljoen euro. Maar de Servische middenvelder was op dat moment geen onbetwiste basisspeler.  

Kabasele poseerde ondertussen met het truitje van Watford FC. Dat deed hij samen met zijn makelaar Mogi Bayat.