Twijfel in Engeland: ''Rode Duivels missen wil en instict om mee te verdedigen''

Twijfel in Engeland: ''Rode Duivels missen wil en instict om mee te verdedigen''

01-07-2016 10:44
2

De Rode Duivels nemen het vrijdagavond in de kwartfinale op tegen Wales. BBC Radio 5 blikte alvast vooruit op de belangrijke ontmoeting. De gasten voorspellen geen gemakkelijk avond voor onze nationale ploeg.

"Twee jaar geleden kon je zeggen dat België favoriet was tegen Wales", zegt voetbaljournalist en auteur Raphael Honigstein. "Nu liggen de kansen op fifty-fifty, met een licht voordeel voor België misschien. Wales zal echter veel vertrouwen hebben en de ruimte die al die offensieve spelers achter zich laten, kan uitgebuit worden door iemand als Gareth Bale. Ze missen het instinct om mee te verdedigen en hun achterste lijn te beschermen."

"Het is veel moeilijker een talentrijk team te leiden dan een ploeg waar het aan puur talent ontbreekt", voegt journaliste Mina Rzouki daaraan toe. "Want bij die laatste kan je ervoor zorgen dat de spelers zich opofferen en het vuile werk doen. Maar wanneer je over zo'n klasrijk geheel als België beschikt, is het een stuk moeilijker om uit elke speler het beste te halen. Ze beschikken niet echt over een speler die in staat is om het vuile werk op te knappen. En ze missen ook organisatie en de wil om mee te verdedigen. Ze beschouwen zichzelf altijd als de betere ploeg."