Lille verwacht 150 à 200 radicale Belgische supporters en neemt maatregelen

Lille verwacht 150 à 200 radicale Belgische supporters en neemt maatregelen

30-06-2016 22:23

Vrijdag treden België en Wales aan in hun kwartfinale op het EK. Aangezien de wedstrijd doorgaat in Lille, verwachten de lokale autoriteiten een enorme massa Belgische voetbalfans. Er werden dan ook verschillende maatregelen genomen om de toestroom zoveel mogelijk in goede banen te leiden. 

Jean-Christophe Bouvier, prefect van de regio Hauts de France, staat in voor de veiligheid van de supporters. "We verwachten tussen de 50.000 en 75.000 Belgische fans in Lille. Eerlijk gezegd valt dat onmogelijk onder controle te houden. Er is een veiligheidsteam samengesteld dat moet waarschuwen voor verzadiging van de fanzones", geeft hij mee aan Sudinfo.

"Daarnaast hebben we berichten laten verspreiden in het Nederlands en in het Frans in de Belgische pers. We zijn ervan overtuigd dat, wanneer de supporters op de hoogte zijn van de mogelijke overbevolking, zij zullen terugkeren naar plaatsen aan de Belgisch-Franse grens. Daar kunnen ze dan op grote schermen naar de wedstrijd kijken", adviseert de prefect.

"We hebben verschillende controleposten opgesteld tussen de grens en Lille. We vrezen vooral voor overmatig alocholgebruik." Bouvier verwacht ook enkele radicale supporters. "Dat zullen er 150 à 200 zijn. Om hen onder controle te houden krijgen we versterking van tien Belgische veiligheidsagenten, waarvan zes in burger en vier in uniform."