Giggs komt met onverwachte suggestie op Engelse tv: 'Van Gaal bondscoach'

Giggs komt met onverwachte suggestie op Engelse tv: 'Van Gaal bondscoach'

30-06-2016 21:03
1

Louis van Gaal is de juiste man om het Engelse voetbal weer op de rails te krijgen na de onthutsende EK-uitschakeling tegen IJsland. Met die opmerkelijke suggestie komt Ryan Giggs.

Giggs, die de afgelopen twee seizoenen samenwerkte met Van Gaal bij Manchester United, denkt dat de Nederlander het nodige kan toevoegen aan het Engelse voetbal. "Ik denk dat Van Gaal een goede opvolger zou zijn van Roy Hodgson, misschien in combinatie met Gareth Southgate", zei Giggs donderdagavond als analist voor Polen - Portugal bij ITV.

"Ja, waarom niet?", vervolgt de Welshman, die in de 64-jarige Amsterdammer een geschikte bondscoach ziet. "Van Gaal heeft het laten zien bij het Nederlands elftal en kan ook veel betekenen voor het Engelse voetbal. Het optredens van de Engelse ploeg op het EK was schrikbarend, dus er moet wat gebeuren."

De suggestie van Giggs is extra opmerkelijk, doordat algemeen werd aangenomen dat hij en Van Gaal elkaar niet echt lagen tijdens hun gezamenlijke tijd bij Manchester United. Van Gaal moest aan het einde van het seizoen plaatsmaken voor José Mourinho.