'Potentiële Rode Duivel' niet gespannen: Ik heb altijd al onder druk gestaan

'Potentiële Rode Duivel' niet gespannen: "Ik heb altijd al onder druk gestaan"

30-06-2016 18:01

Naast gevestigde namen als Silvio Proto, Zarko Tomasevic en Adam Marusic trok KV Oostende deze transferperiode ook de jonge Mathias Bossaerts aan. De talentvolle verdediger komt over van de jeugd van Manchester City. In België heeft hij echter nog alles te bewijzen, beseft hij. 

Bij de aankondiging van zijn transfer werd Bossaerts door eigenaar Marc Coucke omschreven als een "potentiële Rode Duivel". Legt dat niet te veel druk op zijn jonge schouders? "De druk is er, maar ik heb altijd onder druk gestaan. Je leert ermee leven en mijn ambitie is groot", verklaart hij in Het Laatste Nieuws.

Het jeugdproduct van Anderlecht en Manchester City hoopt vanzelfsprekend op speelkansen. "Nu is het een kwestie van opbouwen. Concurrentie is er overal. We zijn met vier of vijf spelers, maar je moet enkel naar jezelf kijken. Als ik goed train en presteer, zal ik spelen. Het is de bedoeling dat ik ervaring opdoe en vandaar ben ik blij met mijn stap naar Oostende."

Kennismaking met Jupiler Pro League
Voor de centrale verdediger worden het zijn eerste stapjes op Belgisch profniveau. "Mijn vrienden en familie hebben mij nooit veel zien spelen, daar komt nu verandering in. Vanuit Engeland kon ik geen Belgische matchen volgen via tv, maar vaak keek ik via livestream. Ik heb een aardig idee over het niveau van de Belgische competitie, maar zal straks toch alles aan den lijve moeten ondervinden."