OFFICIEEL: Remacle moet Antwerp naar Jupiler Pro League schieten

OFFICIEEL: Remacle moet Antwerp naar Jupiler Pro League schieten

30-06-2016 17:01

Zoals verwacht heeft Royal Antwerp FC zich donderdag versterkt met Jordan Remacle. De vleugelaanvaller komt over van Oud-Heverlee Leuven, volgend seizoen een concurrent voor de Antwerpenaren in de strijd om promotie. Remacle maakte zijn overstap zelf bekend op Twitter.

De Belgische winger ruilt zo de ene club uit de nieuwe 1B-reeks in voor de andere. Bij Antwerp moet Remacle met zijn dribbels een meerwaarde betekenen in de strijd om promotie. The Great Old vertoeft al meer dan tien jaar in tweede nationale.

Onder CEO Patrick De Cuyper is het stamnummer één ambitieuzer dan ooit om haar plaats bij de elite weer in te nemen. Eerder lokte de club al Jordy Verstraeten (Zulte Waregem), Stephen Buyl (Cercle Brugge) en Mickael Lallemand (KV Kortrijk) naar Deurne-Noord.

Voor OHL is het vertrek van haar sterkhouder naar een rechstreekse concurrent een enorme klap. Remacle speelde vorig seizoen immers nog 26 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Daarin was hij wel maar twee maal trefzeker. De Leuvenaren degradeerden afgelopen jaar uit de hoogste klasse.