UPDATE: Vertonghen mist vervolg EK en is minstens zes weken out

UPDATE: Vertonghen mist vervolg EK en is minstens zes weken out

30-06-2016 17:35
5

Jan Vertonghen ziet de rest van het EK aan zijn neus voorbijgaan. De verdediger zwikte donderdag zijn voet om op training en is volgens Het Nieuwsblad vier maanden buiten roulatie. Daardoor kan Vertonghen de Belgen niet meer bijstaan in hun strijd voor de EK-finale.

Donderdagochtend trainden de Rode Duivels nog een laatste keer in Bordeaux alvorens het vliegtuig te nemen naar Lille. Jan Vertonghen sloeg op die training zijn voet om en het verdict is volgens Het Nieuwsblad bikkelhard. De verdediger ligt vier maanden in de lappenmand. RTBF meldt dat de verdediger enkel op krukken kon lopen en hoogstwaarschijnlijk zijn ligamenten gescheurd heeft.

Aderlating voor Rode Duivels
Vertonghen mist zo vanzelfsprekend de rest van het EK. Voor de Rode Duivels is dat ontegensprekelijk een enorme klap. De Tottenham-verdediger heeft het meeste aantal caps van alle Belgen in de huidige selectie en is de vaste linksback van bondscoach Marc Wilmots. Jordan Lukaku wordt meer dan waarschijnlijk zijn vervanger op die positie.

Als de Duivels erin slagen om Wales te kloppen, zal bondscoach Marc Wilmots alvast enkele kaarsjes branden voor Thomas Vermaelen. De Barcelona-verdediger mist de kwartfinale wegens een schorsing, maar sukkelde daarnaast met wat lichamelijke kwaaltjes de voorbije dagen.

UPDATE 16.38: Volgens Michiel Ameloot, reporter bij VTM Stadion, is Vertonghen momenteel op weg naar het ziekenhuis, waar men een scan zal nemen van zijn enkel. Pas daarna volgt de definitieve bevestiging of zijn toernooi voorbij zou zijn of niet. Dat lijkt hoogstwaarschijnlijk het geval.

UPDATE 17.36Het Laatste Nieuws meldt dat een MRI-scan in het ziekenhuis van Lille heeft aangetoond dat Vertonghen minstens zes weken buiten strijd is. Zijn EK zit er dus sowieso op. De verdediger zou de blessure helemaal aan het eind van de training in Bordeaux hebben opgelopen.