Update: Neymar zorgt voor groot Barça-nieuws: torenhoge clausule openbaar

Update: Neymar zorgt voor groot Barça-nieuws: torenhoge clausule openbaar

01-07-2016 13:45

Fans van FC Barcelona hoeven niet te vrezen voor een vertrek van Neymar. De Braziliaanse sterspeler gaat op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft dat donderdag laten weten op een persconferentie. 

De afgelopen maanden gonsde het van de geruchten rond Neymar (24). Paris Saint-Germain en Manchester United zouden de aanvoerder van Brazilië willen losweken uit Nou Camp. Bovendien leken de aanvaller en Barça er niet uit te komen over een nieuwe verbintenis vanwege de gigantische salariseisen van de vedette. Volgens Bartomeu hoeven de fans van de Primera Division-winnaar zich geen zorgen te maken. 

"Neymar wil hier blijven. In de komende dagen gaan wij zijn contractverlenging afronden", tekent onder meer Marca op uit de mond van de preses. Het huidige contract van de international loopt nog door tot de zomer van medio 2018. De transferclausule van Neymar zal aanzienlijk gaan stijgen, waarschijnlijk naar 230 miljoen euro. 

Update 21.57: Neymar speelt ook de komende jaren bij FC Barcelona. De Braziliaanse sterspeler heeft donderdagavond aan alle geruchten een einde gemaakt met een veelzeggende tweet. 'Heel blij dat ik mijn droom mag vervolgen', laat Neymar weten. Barça maakt de contractverlenging naar verwachting vrijdag bekend.

Update 1-7 13.45 uur: FC Barcelona heeft de contractverlenging van Neymar vrijdag bevestigd. De superster heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis tot medio 2021. Barcelona kondigde daarbij ook de vertrekclausule in het contract van Neymar aan. Het eerste jaar kost de Braziliaan tweehonderd miljoen euro, het jaar daarop 222 miljoen euro en de jaren daarna 250 miljoen euro.