Boskamp denkt aan drie nieuwe Rode Duivels: Zij kloppen op de poort

Boskamp denkt aan drie nieuwe Rode Duivels: "Zij kloppen op de poort"

30-06-2016 12:29

Talent te over bij de huidige generatie van de Rode Duivels, en daar kunnen we allemaal maar blij mee zijn. Er is echter een keerzijde voor de spelers: talenten die tien jaar geleden altijd hadden gespeeld halen nu niet eens de selectie.

Johan Boskamp denkt voor de volgende campagne aan drie spelers die nog nooit een minuut kregen bij de Duivels. "Jongens als Musonda, Praet en Tielemans kloppen op de poort. Alleen wordt het hen niet gemakkelijk gemaakt. Ze moeten opboksen tegen titularissen die stuk voor stuk bij topclubs spelen en die zelf jong zijn. De lijst van Rode Duivels die nog een jaar of acht - twee tornooien dus - mee kunnen, is lang. Lukaku, Batshuayi en Carrasco om er een paar te noemen. De Bruyne en Hazard zijn ook nog niet oud", vertelt Boskamp in Het Belang Van Limburg.

Bovendien krijgen zijn drie nieuwe namen al de hete adem van nog jongere spelers in de nek. "Ook als je wat verder kijkt, is er veel talent op komst. Kijk maar naar de U17. Die gozers speelden de kwartfinale op het EK en pakten brons op het WK. Leuk toch, weten dat je zoiets achter de hand hebt? Al blijft het natuurlijk afwachten of die talenten zich blijven ontwikkelen. Als er van elke lichting twee à drie spelers kunnen doorstoten naar het eerste elftal, ben je heel goed bezig."