De nieuwe United-opstelling: Zlatan leidt de aanval, krachtpatsers in de defensie

De nieuwe United-opstelling: Zlatan leidt de aanval, krachtpatsers in de defensie

30-06-2016 12:25

Het Manchester United van José Mourinho begint steeds meer vorm te krijgen. De Portugees haalde al Eric Bailly en meer versterkingen zijn op komst.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Henrikh Mkhitaryan van Borussia Dortmund op Old Trafford tekent, terwijl ook de lichten op groen staan voor het vastleggen van Zlatan Ibrahimovic. Dan nu de vraag: hoe ziet de opstelling van het nieuwe Manchester United eruit? VoetbalPrimeur helpt Mourinho een handje en stelt de succesploeg van The Special One samen. Dat doen we met een realistische bril op. Dus: welke spelers zijn er al en van welke spelers is het serieus de verwachting dat ze gaan komen?

Gaan we! In doel uiteraard David de Gea. Daar hoeft niet ingewikkeld over gedaan te worden. De rechtsachterpositie is direct een lastige. Bij gebrek aan beter komt daar Matteo Darmian te staan. We schatten zo in dat Antonio Valencia net wat te aanvallend is voor de maatstaven van Mourinho. In het centrum géén Daley Blind, maar de slopers Chris Smalling en Eric Bailly. Twee rechtspoten overigens, maar bij Chelsea liet Mourinho al zien daar geen probleem mee te hebben. Linksachterin vinden we Luke Shaw. Als hij fit is, lijkt hij de onbetwiste nummer één.

Op het middenveld - defensief gezien - liggen de moeilijkste keuzes. Verrassend genoeg werd het contract van Michael Carrick verlengd. Morgan Schneiderlin draaide geen denderend eerste seizoen, maar staat in de pikorde vermoedelijk nog hoger dan Bastian Schweinsteiger. Vooralsnog dus deze twee als blok voor de verdediging, maar het zou ons niets verbazen als Mourinho hier nog wat gaat doen. De namen van Matic en Pogba komen immers bijna dagelijks voorbij.

In de voorhoede gaat United er flink op vooruit. De diepe spits is - uiteraard - Zlatan. Achter hem drie man: Mkhitaryan, Rooney en Martial. Een voorhoede waar alles in zit en waarmee een serieuze gooi gedaan kan worden naar de Premier League-titel.