Weiler zet Anderlecht-bestuur meteen onder druk: Moet ook nog versterking komen

Weiler zet Anderlecht-bestuur meteen onder druk: "Moet ook nog versterking komen"

30-06-2016 11:24

Anderlecht legde er woensdag vier in het mandje tijdens de eerste oefenpartij. KSV Oudenaarde werd wandelen gestuurd met een logische 0-4 nederlaag. René Weiler, de nieuwe coach van Anderlecht, weet dat het spel nog beter moet. En richt zich ook naar het bestuur. 

Weiler heeft zijn jongens vooral gewoon laten spelen. "Het is nog maar een eerste indruk, ik heb de spelers laten doen en zelf vooral geobserveerd", klinkt het op RSCA TV. "We zijn een nieuw team aan het opbouwen en daarom wil ik zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. Iedereen krijgt zijn kans. Toch is het mij al duidelijk dat we nog werk op de plank hebben."

Dat werk ligt misschien ook op een bureau in het Constant Vanden Stockstadion. "Gelukkig hebben we nog tijd. Zowel op tactisch als technisch vlak moeten we nog vooruitgang boeken. En er moet ook nog versterking komen. We hebben niet zoveel kansen gecreeërd en stonden aan de rust ook maar 0-1 voor. Oudenaarde heeft zich goed verweerd, maar was toch duidelijk van een ander niveau. Ik wil in de toekomst meer kansen creeëren, meer druk zetten op de helft van de tegenstander en ook meer goals maken."