'Guardiola aast op hereniging en biedt miljoenen voor sterspeler van Bayern'

'Guardiola aast op hereniging en biedt miljoenen voor sterspeler van Bayern'

30-06-2016 11:10

Pep Guardiola aast op een hereniging met Thiago Alcantara (25). Volgens Spaanse media heeft Manchester City, de nieuwe club van de succestrainer, inmiddels een bod neergelegd bij Bayern München en zijn de twee clubs in onderhandeling over de spelmaker. 

Pere Guardiola, de broer van de manager, is de zaakwaarnemer van Thiago. El Confidencial schrijft donderdag dat Guardiola vindt dat het middenveld van City een kwaliteitsimpuls nodig heeft. Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund) is al vastgelegd door de nummer vier van de Premier League, maar Guardiola wil meer versterkingen. 

Dat de voormalig coach van FC Barcelona nu uitkomt bij Thiago, is geen verrassing. Drie jaar geleden haalde Guardiola de Spaans international ook al naar München toe. Destijds betaalde Bayern circa 25 miljoen euro voor de spelmaker. In dienst van Der Rekordmeister wonnen Guardiola en Thiago samen onder meer drie landstitels. De rechtspoot ligt bij Bayern nog vast tot medio 2019. 

Duitse en Engelse media schreven eerder dit jaar nog dat bij de overstap van Guardiola van Bayern naar City was afgesproken dat hij deze zomer géén spelers zou overnemen van zijn oude club. Die geruchten werden later ontkend.