Rode Duivels met transferzorgen moet niet vrezen voor Wilmots: Vind dat top

Rode Duivels met transferzorgen moet niet vrezen voor Wilmots: "Vind dat top"

29-06-2016 23:25

Niet alle Rode Duivels lijken de laatste dagen de volle honderd procent met hun gedachten bij de Rode Duivels geweest te zijn. Onder andere Michy Batshuayi en Thomas Meunier onderhandelen over een transfer. Marc Wilmots vindt dat niet zo erg.

"Er zijn twee spelers bij mij geweest om te vragen of om ‘een probleem’ te regelen. Zo kunnen ze hun hoofd vrijmaken", citeert Het Nieuwsblad de bondscoach op de persconferentie. "Die transfers, ik vind dat top. De spelers worden beloond voor hun goede werk. Het is nog niet officieel, maar het is serieus vooruit gegaan. Ik ken dat, anders zou het een getelefoneer van jewelste geweest zijn", meent de bondscoach.

Wilmots bevestigde ook dat Batshuayi zijn medische testen heeft afgelegd voor Chelsea. "Marseille had me gevraagd Batshuayi twee uur te mogen lenen voor medische tests in het ziekenhuis van Bordeaux. Dus dat heb ik toegestaan en Batshuayi was vanmiddag nog terug", vertelt hij.

"Ik kan ook bevestigen dat Meunier een reis heeft gemaakt om ‘een probleem’ te regelen. De transfers van Meunier en Batshuayi zijn nog niet afgerond, maar ik vind het mooi dat ze een stap voorwaarts kunnen zetten. Ik zal geen rekening houden met die hangende transfers bij het bepalen van mijn basiself", aldus Wilmots.